تحقیق بررسی بيماري آسم

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
تحقيق بررسي بيماري آسم در 25 صفحه ورد قابل ويرايش

آسم چيست؟

آسم بيماري شايعي است كه ازهر 10 كودك يك نفر و از هر 20 بزرگسال يك نفر را مبتلا مي كند. بسياري چنين مي انديشند كه آسم بيماري است كه از دوران طفوليت شروع مي شود اما ممكن است آسم در هر سني بروز كند. همچنين ممكن است در سال هاي نوجواني بهتر شود و يا كاملا از بين برود ،اما نزديك به 50% كودكان مبتلا به آسم هنوز در بزرگسالي نيز مشكلاتي خواهند داشت. ممكن است آسم در افراد يك خانواده ديده شود. اما بستگان اغلب بيماران ، مبتلا به آسم نيستند .آسم علاج قطعي ندارد اما قابل كنترل است . به طوري كه مي توان از بروز حمله هاي آسمي پيشگيري كرد. اكثر افراد مبتلا به آسم با درمان مناسب و منظم بدون غيبت از مدرسه يا كار مي توانند به زندگي طبيعي خود ادامه دهند و حتي از ورزش و شركت در ديگر تفريحات لذت ببرند.

کار ريه ها چيست؟

براي دانستن اين كه آسم چيست بايد بدانيم كه كار ريه ها چيست ؟ در حين انجام عمل دم ، ريه ها اكسيژن موجود در هوا را مي گيرند و وارد خون مي كنند. سپس خون با جريان خود اكسيژن را به بخش هاي مختلف بدن مي رساند.در عين حال خون دي اكسيد كرين را جمع مي كند و به ريه ها برمي گرداند و اين دي اكسيد كربن همراه هواي بازدمي از ريه ها خارج مي شود. هوا از طريق يك سري لوله ها شاخه اي به ريه وارد و از آن خارج مي شود كه به اين لوله ها ((‌لوله هاي برونشي )) گفته مي شود.

درآسم چه اتفاقي مي افتد؟

لوله هاي برونشي بيماران مبتلا به آسم منقبض مي شود. از آنجايي كه انجام عمل دم و بازدم از ميان اين لوله هاي باريك مشكل مي باشد، بيماران مبتلا به آسم دچار علائم تنگي نفس ، خس خس سينه و احساس فشار در قفسه سينه مي شوند . به علاوه در اين افراد خلط چسبناك هم توليد مي گردد كه با سرفه بالا مي آييد و يا در فرد احساس گرفتگي سينه ايجاد مي كند.

علت آسم چيست؟

با وجود انجام تحقيقات وسيع علت آسم هنوز ناشناخته مي باشد.







چه عواملي آسم را تشديد ميکند؟

در اكثر مواقع شدت بيماري آسم دليل واضحي ندارد اما اغلب برخي چيزها باعث وخامت آسم مي شوند :

سرما خوردگي معمولي يا آنفلونزا آسم را بدتر مي كند. كه ممكن است 6 هفته به طول بيانجامد مگر آن كه درمان مناسب انجام گيرد.

حملات آسمي اغلب در اثر آلرژي ايجاد مي شود. چيزهايي كه معمولا افراد مبتلا به آسم به آنها حساسيت دارند غبارتند از : گرده گياهان ، گرد و غبار خانه و پشم حيوانات. از هر 50 فرد آسمي يك نفر به آسپرين حساسيت دارد.



ورزش خصوصا در هواي سرد ممكن است موجب بروز حملات آسمي شود اما با درمان صحيح به خوبي مي توان آسم ناشي از ورزش را كنترل كرد. در مجموع از آنجائئ كه ورزش و نرمش براي افراد مبتلا به آسم مفيد است اين افراد نبايد از انجام آنها بپرهيزند.

محرك هايي از قبيل دود دخانيات ،‌دود غليظ و هواي پر غبار اغلب منجر به حملات آسمي مي شود . در برخي از افراد مبتلا به آسم تحريكات رواني ( خشم ، اضطراب و حتي خوشحالي زياد‌) مي تواند موجب بروز حمله شود. اين كه بعضي مردم مي گويند

( اعصاب خراب ) باعث آسم مي شود، صحت ندارد. مصرف اغلب قرص ها و داروها براي افراد مبتلا به آسم بي خطر است . با اين وجود ، در صورت ابتلاي بيمار به فشار خون بالا و يا بيماري قلبي ممكن است برخي داروها ايجاد عوارض كنند كه در اين صورت از داروهاي جايگزين استفاده مي شود . در صورت ترديد ،‌ بيمار بايد با پزشك خود مشورت كند و همچنين نبايد بدون در نظر گرفتن توصيه هاي پزشك خود مشورت كند و همچنين نبايد بدون در نظر گرفتن توصيه هاي پزشكي و به طور ناگهاني مصرف داروهاي خود را قطع كند.

چه درمانهايي براي آسم وجود دارد؟

آسم علاج واقعي ندارد اما بيشتر افراد مبتلا به آسم با درمان صحيح ،‌كاملا به زندگي عادي خود ادامه مي دهند. درمان هاي بسياري براي آسم در دسترس است كه معمولا به صورت اسپري و گاه به صورت قرص مصرف مي شود. برخي از درمان ها به منظور بهبود سريع در موارد حاد آسم بكار مي رود ولي ديگر درمان ها را بايد براي تاثير بهتر آنها به صورت منظم استفاده كرد (‌اين درمان ها را پيشگيرنده ها مي نامند ). بيمار بايد در مورد درمان با پزشك خود مشورت كند و براي اين كه داروها حداكثر تاثير را داشته باشند مطمئن شود كه چگونگي مصرف داروها را مي داند،اگر چه نفس تنگي و خس خس وجود نداشته باشد.


•علائم بيمارى آسم به چه شكلى بروز مى يابد

آسم يك بيمارى دوره اى است و بيماران خصوصاً افراد جوان و كودكان ممكن است در هنگام معاينه هيچ گونه نشانه غيرعادى نداشته باشند. بيماران در فواصل بين حملات حاد آسم بدون علامت هستند. در حمله حاد آسم علائم به صورت تنگى نفس، خس خس سينه و سرفه بروز مى كند. اما در كل علائم آسم خصوصاً در كودكان بسيار متفاوت است به گونه اى كه در بعضى از موارد مادر كودك آسمى فقط متوجه ضعف عمومى، خستگى و خمودگى و كاهش فعاليت كودك خود مى شود. سرفه در بچه ها ممكن است تنها علامت باشد.
اما از علائم مزمن آسم سرفه هاى خشك پشت سر هم و متناوب است. تقريباً تمام بيماران آسمى، شب ها بدحال تر مى شوند و بسيارى از بيماران صبح ها پس از خواب شبانه هنگام نفس كشيدن احساس سختى و فشار روى قفسه سينه دارند.

•چه عواملى در بروز حمله آسم موثرند

در بيشتر از ?? درصد بيماران مبتلا به آسم خصوصاً كودكان سابقه شخصى يا خانوادگى آلرژى مانند آب ريزش بينى، كهير و اگزما و يا آلرژى هاى غذايى وجود دارد. در آسم آلرژيك مواد آلرژن يا حساسيت زا مانند گرده گياهان، اجزاى حيوانى مثل مو، پر، پشم، گرد و غبار خانگى و قارچ ها سبب افزايش شدت بيمارى مى شوند. بنابراين در مورد بيمارانى كه زمينه آلرژى دارند بايد تا سر حد امكان رويارويى با مواد حساسيت زا را كاهش داد. وجود حيوانات خانگى، سوسك، كپك، مو، پشم و پر حيوانات در محيط زندگى در بروز حملات آسم موثر است. محيط زندگى بايد كاملاً تميز و عارى از هرگونه گردوغبارى باشد. در واقع در گرد و خاك هاى خانگى، لاى پرز هاى فرش و موكت بندپايان بسيار كوچكى وجود دارند كه به آنها «مايت» گفته مى شود. مايت ها با چشم غيرمسلح ديده نمى شوند و به صورت انگل در محيط زندگى انسانى و حيوانى زندگى مى كنند. ورود مايت ها به دستگاه تنفس سبب بروز و افزايش شدت بيمارى آسم مى شود. پس لازم است كه براى كاهش و كنترل حملات آسم محيط زندگى بيماران را تا جايى كه ممكن است از عوامل خطرآفرين و حساسيت زا پاكسازى كنيم.

آسم غيرآلرژيك ممكن است ناشى از حساسيت به دارو ها مثل آسپرين و دارو هاى مشابه و يا ناشى از عوامل شغلى و يا عفونت هاى دستگاه تنفسى باشد.

در فصول سرد سال با افزايش عفونت هاى دستگاه تنفسى فوقانى چه از نوع ويروسى و چه باكتريايى علائم بيمارى آسم شديدتر مى شود. از اين رو براى پيشگيرى از ابتلا به عفونت هاى تنفسى براى كودكان آسمى واكسن آنفولانزا توصيه مى شود.
ورزش و فعاليت، خنده، هواى سرد و خشك، بوى قوى و محرك هايى مثل دود سيگار و تنباكو، رنگ و بخارات شيميايى و حتى استرس هاى روحى _ روانى مانند ترس، اضطراب و عصبانيت نيز بيمارى آسم را شديدتر مى كند.

آسم ناشي از ورزش

يکي از انواع آسم ، آسم ناشي از ورزش است که با افزايش فعاليت جسماني ايجاد مي شود. تا کنون علت آسم ناشي از ورزش شناخته نشده است و بهترين دليل براي آن آزاد شدن مواد تنگ کننده برونشي و ريوي است که باعث بروز آسم ورزشي يا (EIA) مي شود.
ارزش و اهميت تمرين هاي ورزشي

جوانان و کودکاني که پس از فعاليتهاي ورزشي آسم ورزشي (EIA) را تجربه مي کنند ممکن است از فعاليتهاي شديد پرهيز کنند و بدين علت اين کودکان ممکن است از آمادگي بدني پايين تر، شکل جسماني ضعيف ، بد شکلي قفسه سينه و فقدان مهارتهاي حرکتي دشاته باشند و همچنين ممکن است به علت تصور بدي که از خودشان دارند دچار مشکلات رواني شوند.اين افراد ممکن است به دليل عدم توانايي،مشارکت در فعاليتهايي که توسط افراد هم سن و سال انجام مي شود، دچار مشکلات اجتماعي و هيجاني شوند.
درمان آسم ناشي از ورزش و فعاليت

جهت کاهش و کم کردن ميزان بروز و شدت آسم ورزشي راههاي مختلفي وجو دارد از قبيل مصرف انواعي از داروها که اغلب افراد آسمي بايد قبل از انجام فعاليتهاي جسماني از آنها استفاده کنند.

ورزشهاي توصيه شده به افراد مبتلا به آسم

افراد آسمي با استفاده از دارو قبل از ورزش مي توانند همانند افراد غير آسمي ورزش کنند.

برنامه هاي تمريني سطح بالا در يک ورزش خاص براي افراد آسمي و غيرآسمي مشابه است ، تنها يک برنامه هوازي عمومي بايد به آن اضافه شود.

تمرينات هوازي

پس از گرم کردن ملايم ، تمرين بايد با شدت کم آغاز شده و بتدريج با بهبود آمادگي هوازي افزايش يابد.

هدف تحريک و استرس وارد کردن بر سيستم بدون ايجاد فشار بر آن است.بااستفاده از تمريناتي از قبيل قدم زدن ، بالا و پايين پريدن ، دويدن ، دوچرخه سواري و فعاليتها و بازيهاي استقامتي متنوع مي توان به اين مهم رسيد.شدت تمرينات بايد حدود 65% تا 90% حداکثر سرعت ضربان قلب باشد.

روش محاسبه حداکثر ضربان قلب :

حداکثر سرعت ضربان=سن-220

فشار تمرين

برنامه بايد با پياده روي شروع شود و عضلات را براي تمرينات شديدتر آينده آماده مي کند. در ابتدا پياده روي بالا و پايين پريدن ، سپس تمرينهاي با شدت بيشتر که مدت آن 10 تا 30 ثانيه با استراحت 30 تا 90 ثانيه ادامه مي يابد.

نوع تمرينات

شرکت منظم يا متناوب در برنامه هاي بدني به علاقه فرد بستگي دارد.اما بهتر است افراد آسمي را به فعاليتهاي هوازي تشويق کنيم ( بايد به سيستم قلبي تنفسي استرس تحريک وارد شود.) در صورت امکان بايد در دوران کودکي آموزش شنا ببيند ، شنا نه تنها اثر آسم زاي کمتري دارد بلکه اثر بسيار مثبتي بر افزايش حجم قلب و ريه دارد.

چه زماني بايد از انجام ورزش پرهيز کرد و يا آن را کاهش داد؟
اگر افراد آسمي قبل از تمرين دارو مصرف مي کنند ولي هنوز علائم تنگي نفس را داشته باشد.نبايد تمرينهاي شديد انجام دهند. اگر چه بعضي از افراد آسمي متوجه شده اند که تمرين باعث گشاد شدن راههاي تنفسي و بهبود تنفس مي شود ، اما در اغلب موارد تنگي برونشي بيشتر مي شود شايان ذکر است که کودکان آسمي بايد از کلاسهاي ورزشي معاف شوند.
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 2020 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 25

حجم فایل:85 کیلوبایت

 قیمت: 29,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: