پروژه کارآفرینی تولید ماست پاستوریزه(با ظرفیت 800 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد ماست پاستوريزه(با ظرفيت 800 تن در سال)در 36 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

ماست يکي از انواع لبنيات است که از تخمير شير توسط نوعي باکتري حاصل مي شود. از هر نوع شيري براي تهيه ماست مي توان استفاده نمود؛ اما ماست هاي امروزي را اغلب از شير گاو تهيه مي کنند. ماست از تخمير قند شير به نام لاکتوز حاصل مي شود. باکتري مخصوص تهيه ماست، لاکتوز را به اسيد لاکتيک تبديل مي کند و به علاوه به ماست بافت ژل مانندي مي دهد. به دليل وجود اسيد لاکتيک، ماست مزه تند و ترشي پيدا مي کند .



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد ماست پاستوريزه - با ظرفيت 800 تن در سال



محل اجزا :

شهر صنعتي البرز



1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن
















1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

اين طرح يکي از طرح هاي پر سود و داراي بازده بالا در صنعت غذايي ميباشد ، در حال حاضر قسمت اعظم نياز صنعت کشور به اين محصول از طريق توليدات داخلي تامين مي گردد ولي اين يکي از طرح هاي ميباشد که در صورتي که بتوان نياز بازار را به بهترين نحو تامين کرد مي تواند از سوددهي بسيار مناسبي برخوردار باشد .



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين فرآورده يکي از کالاهايي است که در سبد روزانه بسياري از خانواده هاي ايراني جاي دارد ، داشتن محصولي با کيفيت بالا و قيمت مناسب مي تواند از جهات گوناگون مفيد باشد ، اشتغالزايي مناسب ، سوددهي مناسب و ...



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 12 نفر ميباشد .






منشا پيدايش ماست

اصل اين واژه ترکي مي باشد و به معناي مخلوط کردن است. معني واژه نشان مي دهد که ماست را چگونه تهيه مي کنند.

جهت تهيه ي ماست بايد باکتري مخصوص را داخل شير پاستوريزه شده ريخت. دماي شير و همچنين شرايط محيط براي تهيه ماست بسيار حائز اهميت است. اين باکتري، قند موجود در شير را تجزيه نموده و اسيد لاکتيک توليد مي کند. به دليل وجود اين اسيد، پ هاش شير بالا رفته و پروتئين موجود در شير به صورت توده ي جامدي در مي آيد.

معمولاًً از ترکيب دو نوع باکتري به نامهاي استرپتوکوکوس ساليواريوس و لاکتوباسيلوس بلگاريکوس استفاده مي شود. اگر پس از انجام عمل تخمير روي شير، ماست به دست آمده را حرارت ندهيم تا باکتري هاي موجود در آن کشته شوند، به عنوان ماستي که باکتري زنده و فعال داخلش وجود دارد به فروش رسيده و اغلب افراد عقيده دارند که اين ماست، داراي ارزش غذايي بسيار بالايي است. البته معمولاًً ماست را پس از تهيه پاستوريزه مي کنند که باکتري هاي موجود در آن کشته شود. اين نوع ماست پاستوريزه را تا چند ماه مي توان حتي بيرون از يخچال نگهداري نمود. طرفداران اين دو نوع ماست هر کدام سعي مي کنند با انجام تحقيقات مختلف، تفاوت در مواد مغذي اين ماست ها را نشان دهند و بيان مي کنند که هر کدام چه کاستي هايي دارند.

ماست هايي که پس از تهيه، پاستوريزه نمي شوند آنزيمي براي تجزيه لاکتوز دارند. بنابراين افرادي که به لاکتوز حساسيت دارند با خوردن اين نوع ماست متوجه شده اند که پس از مصرف،‌ مشکلاتي که با خوردن لبنيات در آنها بروز پيدا مي کند ديگر ديده نمي شود.

از نظر تغذيه اي، ماست ماده غذايي مفيدي مي باشد که سرشار از پروتئين و برخي انواع ويتامين ب است. املاح موجود در آن زياد بوده و در عوض، ميزان چربي آن با ميزان چربي شيري که ماست از آن تهيه شده برابر مي باشد.



انواع ماست

ماست ها را معمولاًً به صورت شيرين و با طعم هاي مختلف به فروش مي رسانند. گاهي انواع ميوه جات به آن اضافه مي کنند که علاوه بر ايجاد طعم هاي مختلف ماست، طعم ترش آن را کاهش دهند.

براي تهيه ي ماست يوناني، شير را با خامه مخلوط مي کنند تا ميزان چربي شير را به 10 درصد برسانند. معمولاًً اين نوع ماست را به همراه عسل به عنوان نوعي دسر مصرف مي کنند. اين ماست به "ماست خامه اي" معروف است. گاهي ماست را با سير يا موسير له شده و حتي با سبزي ريز شده مخلوط مي کنند و طعم هاي مختلفي از ماست ايجاد مي نمايند.

تاريخچه تهيه ماست

قبلاً تصور مي شد که مردم بلغارستان اولين کساني بودند که ماست تهيه کردند؛ اگرچه شواهدي وجود دارد که نشان مي دهد مردم کشورهاي ديگر از دو قرن قبل از ميلاد مسيح، ماست و ديگر انواع لبنيات را تهيه مي کردند. اولين ماست ها احتمالاً به طور تصادفي تهيه شدند؛ يعني زماني که شير را براي حمل و نقل داخل کيف هايي که ازپوست بز درست شده بود مي ريختند، باکتري موجود در پوست بز، شير را تخمير نموده و ماست به دست مي آمد.

ماست تا دهه ي آغازين قرن بيستم تنها ميان مردم اروپاي مرکزي و شرقي رايج بود تا اين که در آن زمان، يک زيست شناس روسي کشف کرد که دليل طول عمر مردم بلغارستان، استفاده زياد از ماست مي باشد. از آنجا که اين زيست شناس عقيده داشت که لاکتوباسيلوس براي سلامتي مفيد است، او سعي نمود که استفاده از ماست را در سرتاسر اروپا رواج دهد. به دنبال آن در سال 1919م اولين کارخانه صنعتي توليد ماست در شهر بارسلوناي اسپانيا احداث شد و مصرف ماست روز به روز افزايش يافت.


تهيه ماست خانگي

بسياري از مردم در خانه خود ماست تهيه مي کنند. براي تهيه ماست در خانه مي توانيد از شير و مقدار کمي از ماستي که از بيرون خريده ايد، به جاي باکتري استفاده کنيد. يکي از ساده ترين دستورالعمل ها استفاده از يک ليتر شير کم چرب مي باشد؛ البته براي تخمير شير، دما بسيار با اهميت مي باشد که براي مدت چند ساعت، دماي شير بايد 43 درجه سانتي گراد باقي بماند. ثابت ماندن شير در اين دما را دستگاه هاي ماست سازي انجام مي دهند. در ضمن، مسئله ي پاکيزگي و عاري بودن ظروف و وسايل از هر گونه آلودگي بسيار حائز اهميت مي باشد.

ـ شير پاستوريزه را روي حرارت بگذاريد تا دمايش به 85 درجه سانتي گراد برسد. وقتي به اين دما رسيد، به مدت دو دقيقه بگذاريد روي حرارت بماند تا ميکروب هاي آن نابود شوند.

ـ اين شير پاستوريزه شده را داخل ظرف بلند و کاملاً استريل شده اي بريزيد و اجازه دهيد تا خنک شود و دمايش به 43 درجه سانتي گراد برسد.

ـ نصف فنجان (معادل 120 ميلي ليتر) ماست گرم به شير اضافه نموده و روي ظرف را کاملاً به پوشانيد.

ـ تقريباً 6 ساعت بعد، مخلوط ما تبديل به يک ماست شل و قابل خوردن شده است؛ به شرطي که دماي مخلوط در تمام اين مدت، دقيقا 43 درجه سانتي گراد باشد.

ـ اگر وسيله اي براي کنترل دماي مخلوط نداريد، مي توانيد اين مخلوط را داخل فري که تنها شمعک آن روشن است قرار دهيد. هرچه دماي مخلوط از 43 درجه کمتر باشد، مدت بيشتري طول مي کشد که ماست جامد شود. ماست زماني آماده است که وقتي ظرف را کج مي کنيد، ديگر حالت آبکي نداشته باشد و به راحتي تکان نخورد.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد ماست کاله:

با هماهنگي هاي صورت گرفته براي بازديد يکي از کارخانه هاي بزرگ توليد کننده اين محصول در داخل کشور اقدام نموديم ، در بازديد صورت گرفته به بررسي روش توليد محصول و نقشه هاي محصول پرداختيم ، ماشئين آلات و سيستم هاي توليد را مورد بررسي قرار داديم .



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند اين که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، استفاده از ماشين آلات کلاس A جهاني و بهره گيري از نيروي انساني متخصص مي تواند به داشتن خلاقيت و نوآوري در توليد محصول کمک شاياني نمايد.

دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1595 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:448 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: