پروژه کارآفرینی تولید نان فانتزی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد نان فانتزي در 35 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

واژه نانوايي در واقع عبارت است از عمليات حرارت دادن فرآورده هاي خميري در يک فر، ولي چون مراحل متعددي قبل از مرحله حرارت دادن در فر وجود دارد، واژه نانوايي به تمام علم و تکنولوژي قبل از مرحله حرارت دادن و همچنين بعد از آن اطلاق مي شود.

با توجه به اينکه انواع زيادي از فرآورده هاي نانوايي وجود دارند، درجه بندي آنها بر حسب ضابطه سازي (فرمولاسيون)، آماده سازي و ويژگي هاي محصول امکان پذير نمي باشد. از اين رو محصولات را بر اساس روش ورآمدن تقسيم بندي مي کنند. چنين تقسيم بندي را مي توان به شرح ذيل انجام داد.

1) کالاي ورآمده با مخمر شامل نان و خميرهاي شيرين بوده و به وسيله گاز کربنيک عمل مي آيند.

2) کالاهاي ورآمده با مواد شيميايي، شامل کيک هاي لايه اي، دونات ها و بيسکوييت. ورآمدن اين فرآورده ها به کمک گاز کربنيک حاصل از پودرهاي نانوايي و عوامل شيميايي انجام مي گيرد.

3) کالاهاي ور آمده با هوا، شامل آنژل و کيک هاي اسفنجي و نان هاي فانتزي

4) کالاهاي نيمه ورآمده، شامل خمير پاي و بعضي از کراکرها که در اثر بخار متصاعد شده و گازها در طي پخت کمي حالت ورآمدن بوجود مي آيد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد نان فانتزي







محل اجرا:





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














روشهاي توليد :

به سه روش توليد:

به سه روش توليد (سنتي، نيمه اتوماتيک و تمام اتوماتيک) مي توان انواع نان فانتزي را توليد نمود که اين طرح با استفاده از نيروي ماهر و دستگاه هاي نسبتاً مدرن براي تهيه خمير و پخت نان از روش نيمه اتوماتيک استفاده مي گردد.

ابتدا مواد اوليه الک و سپس مخلوط مي گردند. سپس اين وماد به صورت خمير در مي آيند بعد از اين مرحله چانه گيري و قالب گيري انجام مي شود سپس وارد دستگاه رول کن خمير مي شود که بعد از عمل پخت انجام مي گيرد. بعد از عمل پخت کنترل انجام مي گيرد. بعد از آن محصول حاصل بسته بندي و سپس انبار مي شوند.





1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

استفاده از انواع و اقسام نان هاي فانتزي در محصولات غذايي و استفاده روزانه اين محصول در بسياري از فروشگاهها و رستوران هاي شهر يکي از دلايل اصلي انتخاب اين طرح ميباشد ، وجود يک مرکز توليد نان فانتزي به صورت صنعتي که بتواند نياز بازار داخلي در وحله اول و سپس بازار خارجي را تامين کند مي تواند از سوددهي و اشتغالزايي مناسبي نيز برخوردار باشد .



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

نان فانتزي در جهات گوناگوني براي جامعه مفيد است ، اين نان علاوه بر اينکه نسبت به ساير نان هاي سنتي به لحاظ مواد مغذي غني تر ميباشد ، به لحاظ دارا بودن مواد مضر براي بدن نسبت به ساير نان هاي سنتي در شرايط بهتري قرار دارد .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 14 نفر مي باشد.



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

تاريخچه:

نان يکي از قديمي ترين غذاهايي است که بشر آنرا تهيه نموده است و تاريخچه آن به اواخر عصر حجر بر مي گردد. آن زمان بود که براي اولين بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمير به دست آمده را مي پختند . در دوران يونان باستان، تهيه نان يکي از مهمترين قسمت هاي آشپزي محسوب مي شد که البته چون در مراسم مذهبي استفاده مي گرديد، از اهميت مذهبي هم برخوردار بود. اولين کوره بسته براي پخت غذاها از جمله نان را هم به احتمال زياد يوناني ها ساختند.

نان به عنوان يک کالاي ضروري و قوت روزانه مصرفي مردم مورد توجه بسيار زيادي است که از اين رو بحث توليد و توزيع آن هم از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. در تاريخ اروپا، حداقل از قرن 1000 قبل ميلاد مسيح، نان به عنوان غذاي اصلي به چشم مي خورد.

از سال 1912بود که نان هاي ورقه شده تهيه شد. ابتدا هيچ کس از اين دسته نان ها استقبال نمي کرد چون تصور افراد اين بود که نان ورقه شده، زود بيات مي شود. اما از سال 1928 ميلادي، نان ها را برش زده و سپس بسته بندي مي نمودند. از آن زمان، اين ابتکار مورد استقبال مردم قرار گرفت. نان‌هاي مسطح، فوق‌العاده ابتدايي هستند. بشر وقتي خواست نان تهيه کند به روش مسطح آن را توليد کرد.


ساليان سال، مردم ثروتمند از نان هاي سفيد و مردم فقير از نان هاي تيره استفاده مي کردند. در قديم نان سفيد، ناني مرغوب محسوب مي شد و چون گران تر بود، تنها ثروتمندان قادر به خريد آن بودند. اما از قرن بيستم، اين تصور عوض شد. چون از نظر علمي مشخص گرديد که نان هاي تيره حاوي مواد مغذي هستند و ارزش غذايي بيشتري دارند اما در عين حال، نان هاي سفيد هنوز بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرند. ارزش غذايي ناني که در قديم در ايران پخت مي‌شد با بهترين نان‌هاي کنوني اروپايي برابري مي‌کند چون آن زمان از آرد سبوس دار و ترش براي تهيه خمير استفاده مي‌شود ولي مايه خمير که امروزه از آن استفاده مي‌شود از نظر بهداشتي بسيار مشکل‌ساز است.



چيستي:
تعريف

نان به آن دسته از غذاها اطلاق مي شود که با پختن، بخارپز کردن و يا سرخ کردن خميري که متشکل از آرد و آب است، تهيه مي شود. در بيشتر خميرها نمک هم لازم است و معمولاً از يک ماده براي ور آمدن خمير نان استفاده مي کنند.


در تهيه نان به غير از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهي برخي ادويه جات، از انواع غلات استفاده مي کنند و انواع بسيار متفاوتي نان را عرضه مي نمايند.


نان در سراسر دنيا، يک غذاي اصلي محسوب مي شود. معمولاً از آرد گندم خميري تهيه مي کنند که به کمک خمير مايه، ور مي آيد و حجمش زياد مي شود و در نهايت درون تنور يا فر آنرا مي پزند.


معمولاً از آرد گندم در تهيه نان استفاده مي کنند، چون ميزان گلوتن آن بسيار زياد است (که سبب حالت اسفنجي و تردي نان مي شود). اما گاهي آرد گندم سياه، جو، ذرت و جو دوسر هم يا به تنهايي يا مخلوط با آرد گندم در تهيه نان به کار مي روند.


گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد نان فانتزي – شهرک صنعتي ليا - خيابان اميري – پلاک 9

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد نان فانتزي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند نان فانتزي که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1667 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:658 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: