گزارش کاراموزی بررسی جامع اداره دارایی

دسته بندي : علوم انسانی » مدیریت
گزارش کاراموزي اداره دارايي در 140 صفحه ورد قابل ويرايش



تاريخچه اداره دارايي

در اغاز پيدايش اجتماعات و زندگي اجتماعي نياز مردم به تشکيلاتي بوده است که خرج و دخل ان اجتماع را اداره نمايد که اين هسته اصلي وابتدايي دارايي را تشکيل ميدهد .

پس اغاز تاريخ دارايي را ميتوان به نخستين تجمع انساني دانست .

وجود لوح هاي گلين در کاخ پارسه (تخت جمشيد ) که نشاندهنده ميزان پرداخت حقوق و دستمزد به کارگران و هنرمندان سنگ تراش نشانه ان است که از گذشته هاي دور حساب و کتاب در کار بوده و پرداخت دستمزد و برداشت از خزانه با حساب و کتاب صورت مي گرفته و سند هزينه هاي موجود (لوحهاي گلين ) نشاندهنده اين واقعيت ميشود مگر ميشود دولتي که از پنجاب هند تا مصر کشيده شده بود ه است بدون يک اداره مالياتي منظم اداره شود و دريافت خراج ماهانه وسرانه بدون داشتن تشکيلات منظم که جواب گوي امار سالانه وصولي وميزان پرداخت در ان قيد شده باشد وجود داشته باشد .

اگر به مسئله حسن صباغ و خواجه نظام الملک طوسي در دربار ملک شاه سلجوقي بنگريم مشاهده خواهيم کرد که اختلاف بوجود امده بين اين دو نفر در مورد تايين امار و تنظيم جدولي در باب وصول خراج ملک ايران بوده است .

اما ماليات بصورت امروز از عصر قاجار و انقلاب مشروطيت بصورت منظمي در امد و وزير دارايي جزء بلند مرتبه ترين وزرا را تشکيل ميداده و حتي براي منظم تر کردن نظام مالياتي وامور مالي از کار شناسان خارجي مانند مستر شوستر امريکايي استفاده شده است . .

از سال 1289 خورشيدي که ادارات هفتگانه وزارت ماليه تصويب و تشکيل گرديد , اداره وصول و عايدات و سپس تحت عنوان پيشکار دارائي استان هفتم (زنجان ) نيز تاسيس گرديد . اولين پيشکار دارائيزنجان آقاي حبيب اله علي آبادي بوده و سپس مستشاران بلژيکي آنرا اداره کرده اند. در سال 1303 اداره دارائي برازجان , سال 1309 خورمج , سال 1292 بوشهر سال 1326 جهرم , سال 1308 لار و داراب , سال 1323 بوانات , سال 1292 کازرون , سال 1305 فسا و سال 1293 نيريز صاحب اداره دارائي شدند .

در سال 1353 پيشکاري دارائيزنجان به اداره کل امور اقتصادي و دارائيزنجان تغيير يافت . در سال 1383 اداره امور مالياتي از اداره

کل امور اقتصادي و دارائي منفک و سازمان امور اقتصادي و دارائيزنجان با سه معاونت هزينه , اقتصادي و پشتيباني مصوب گرديد ،که در حال حاظر با همان سيستم اداره ميشود و اماده خدمتگزاري به مردم عزيز ميباشد.

اهداف و وظايفهاي سازمان دارايي

سازمان امور اقتصادي و دارائيزنجان انجام دهنده قسمتي از وظايف متبوع خود , شامل شرکت در امور مربوط به تنظيم سياست هاي اقتصادي و مالي کشور , ايجاد هماهنگي و نظارت در امور مالي و اجراي سياست هاي کلي مالياتي و بودجه در سطح استان انجام مي دهد . اين وظايف از طريق دو معاونت هزينه و اقتصادي و با هماهنگي يک معاونت پشتيباني به انجام مي رساند .

1- معاونت هزينه ( و خزانه معين استان )

معاونت هزينه و قسمت خزانه معين استان کليه امور مربوط به عمليات دريافت و پرداخت و نظارت امور پولي و مالي استان را انجام مي دهد . عمليات مربوط به افتتاح حسابهاي دولتي , جمع آوري و ساماندهي درآمد هاي عمومي و اختصاصي , نگه داري سپرده هاي مردمي و عمليات استرداد آن , عمليات مربوط به تامين اعتبارات کلي جاري و عمراني استان , عمليات مربوط به ابلاغ تخصيص و تنظيم حساب ها همچنين در قسمت خزانه انجام مي گيرد .

در قسمت تمرکز و تلفيق حسابها , کليه امور مربوط به دريافت , حساب ها , رسيدگي و اصلاح , پيگيري حســاب هاي عمراني و جاري و تلفيق حساب ها و ارسال به مرکز تا مرحله دريافت تائيد انجام مي گيرد .

در بخش اداره اموال و اوراق بهاء دار , مميزين مستقر در اين بخش به همه امور اموال دولتي در سازمان و شرکت هاي دولتي , پيگيري و رسيدگي حساب ها انجام مي گيرد . بازرسين اين اداره بطور مستمر به همــه دستگاههاي محلي استان مراجعه و نسبت به اموال رسيده وفرستاده رسيدگي و گزارش مي نمايند . ضمناً اين اداره نيازهاي اوراق بهادار استان را نيز بررسي و انجام مي دهد .

در بخش گروه نظارت , تعدادي از کارشناسان خبره حساب حضور دارند که بطور مستمر به دستگاههاي دولتي تابع بودجه عمومي مراجعه و حسب عمليات و ثبت درست حساب , انتقال به موقع درآمد ها و از اين قبيل پيگيري مي نمايند . اين امور جدا از وظايفي است که ذيحسابان سازمان در دستگاه عمليات دريافت و پرداخت دستگاه ها را حسابرسي مي نمايند .

2- معاونت اقتصادي

حوزه معاونت اقتصادي استان در اجراي بخشي از وظايف وزارت متبوع و زير نظر معاونت مرتبط وزارتي در مورد امور توليدي , پولي و مالي , ارزي و ساير امور مربوط به اوضاع اقتصادي استان و ساير امور محوله تحقيق و بررسي و نتايج را به شاخه معاونت امور اقتصادي و ساير معاونت هاي وزارت متبوع حسب مورد , و ساير مسئولين استانــي و کشــوري گزارش مي دهد . در اين راستا پيشنهادهائي لازم نيز ارائه مي گردد . اين معاونت همچنان در قالــب طرحهاي پژوهشــي و تحقيقاتــي مــورد اولويت وزارت متبوع فعاليت هائي انجام مي دهد .

ساير امور محوله که از جانب وزارت متبوع , رياست سازمان و مسئولين استان که به اين معاونت نيز ارجاع مي شود بررسي و انجام مي گيرد . از جمله اين ماموريت ها , بررسي و تجزيه و تحليل و تهيه گزارش درآمد استان بويژه در ارتباط با ستاد درآمد و تجهيز منابع استان انجام مي گيرد .

3- معاونت پشتيباني :

حوزه معاونت پشتيباني وظيفه نظارت بر تهيه و تدوين برنامه هاي لازم در زمينه موضوعات مرتبط با برنامه هاي تحول اداري از قبيل اصلاح ساختار سازماني و نيرو انساني , بهره وري کيفيت کار نيروي انساني , توسعه منابع انساني , آموزش هاي عمومي و آموزش ضمن خدمت , امور استخدامي و بازنشستگان , انتصابات , امور مرخصي و غير انجام وظيفه مي نمايد .

4- ساير امور محوله

سازمان امور اقتصادي و دارائي علاوه بر امور محوله برابر شرح وظايف سازماني بسياري امور ديگر از قبيل پاسخ به برخي نيازهاي اطلاعاتي وزارت متبوع , استانــداري و سايـــر دستگاههـــاي دولتي را نيز انجام مي دهد . از جمله اين امور مانند عمليات واگذاري سهام عدالت , پيگيري شکايات مردمي به رياست جمهوري و از اين قبيل .


اهداف وزارت کشور:

1- حفظ نظم و امنيت در سراسر کشور
2- تامين آزاديهاي سياسي و اجتماعي در چهار چوب قوانين
3- اجراي سياست عمومي دولت به منظور پيشبرد برنامه هاي سياسي ، فرهنگي و اجتماعي
4- حفظ دست آوردهاي انقلاب اسلامي با مشارکت مردم
5- نظارت بر اداره نقاط کشور از طريق استانداران ، فرمانداران و بخشداران
6- شناسايي هويت افراد
7- رفع بحرانهاي ناشي از حوادث غير مترقبه

وظايف وزارت کشور:

1- مسائل امنيتي و انتظامي
2- مسائل سياسي و اجتماعي
3- مسائل عمراني و شهرداريها

اهداف و وظايف بازرسي وارزيابي عملكرد

نظارت و ارزشيابي وظايف، فعاليت ها و مسئوليت ها در دستگاههاي اجرايي بمنظور تشخيص موانع و مشكلات موجود و شناخت عوامل موثر در پيشرفت اهداف و وانعكاس به وزارتخانه ها و سازمانهاي مركزي جهت بهره گيري بيشتر در انجام وظايف محوله.
اجراي ارزيابي فعاليت ها و عملكرد مديريت دستگاه هاي اجرايي استان.
نظارت برحسن اجراي برنامه هاي ارزشيابي ادارت و مديران كل و ملحوظ داشتن دستورالعمل ها و ضوابط تعيين شده.
ايجاد هماهنگي با واحدهاي بازرسي و پاسخگويي به شکايات دستگاههاي دولتي مستقر در استان به منظور تبادل اطلاعات و ايجاد وحدت رويه و انجام همكاري هاي لازم با گروههاي بازرسي و نهادهاي قانوني كشور بمنظور حسن انجام وظايف محوله و ايجاد هماهنگي در اين زمينه.
تهيه گزارش متضمن تجربه و تحليل ارزشيابي هاي بعمل آمده و نتيجه گيري از آنها و ارائه پيشنهادهاي اصلاحي .
برقراري ارتباط مسمتر با اداره ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات حوزه ستاد وزارت كشور.
اجراي خط مشي ها، سياستها و دستورالعملهاي ابلاغي و ارائه گزارشهاي لازم در چارچوب وظايف محوله.
نظارت و پيگيري برحسن اجراي برنامه هاي طرح تكريم مردم و جلب حمايت ارباب رجوع و اجراي نظام ارزيابي اين طرح.
ارزيابي و رتبه بندي ميزان استقرار طرح و رضايت مندي مردم از انجام طرح و ارائه خدمات.
ارتقاء سلامت نظام اداري، اجرا و پيگيري آيين نامه پيش گيري و مبارزه با رشوه خواري و فساد اداري.
ارتباط مستمر با دفتر ارزشيابي وزارت كشور و معاونت ذيربط در رياست جمهوري بمنظور هماهنگي در نحوه اجراي برنامه هاي ارزيابي و ارزشيابي در دستگاههاي اجرايي استان.
نظارت برحسن اجراي ضوابط و مقررات ارزشيابي كاركنان دولت در دستگاههاي اجرايي و مديران استان براساس قوانين و مقررات مربوط و ضوابط تعيين شده.
تهيه برنامه ها و اجراي ارزشابي نوبه اي كاركنان دولت و برگزاري دوره هاي آموزشي لازم و توجيه ارزشيابي كنندگان در رابطه با اهداف و برنامه هاي ارزشيابي.
تهيه و تنظيم و نگهداري شناسنامه ارزشيابي مديران و كارشناسان محقق و متخصصين و كاركناني كه خدمات آنان برجسته تشخيص داده مي شود.
اجراي برنامه ارزيابي عملكرد مديريت در دستگاهاي اجرايي استان بمنظور تحليل عملكرد آنها و تبيين نتايج ارزيابي و ارائه پيشنهادهاي اصلاحي در زمينه مديريت و روشهاي انجام كار.
ارزيابي فعاليت ها و نظارت برعملكرد دستگاههاي اجرايي مستقر در استان بمنظور شناخت و اطلاع از چگونگي پيشرفت اهداف و برنامه هاي تعيين شده و تجليل آنها.
انجام امور مربوط به ستاد جشنواره شهيد رجائي.
نظارت و ارزشيابي وظايف و فعاليت ها و مسئوليت هاي دفاتر و ادارت استانداري بمنظور تشخيص موانع و مشكلات موجود و شناخت عوامل موثر در پيشرفت اهداف و انعكاس به ساير واحدها جهت بهره گيري در انجام وظايف محوله و ارائه گزارش به استاندار.
تهيه برنامه و اجراي ارزشيابي سالانه كاركنان استانداري و واحد هاي تابعه و ارائه آن به استاندار جهت اتخاذ تصميم نهائي .
بررسي فعاليت هاي واحدهاي استانداري ، فرمانداريها، بخشداري ها، شهرداري ها بمنظور ارزشيابي ميزان كارآئي و عملكرد آنها و ارائه گزارش به استاندار.
ارزيابي فعاليت ها و نظارت برعملكرد دستگاههاي دولتي مستقر در استان بمنظور شناخت و اطلاع از چگونگي پيشرفت امور و ارائه گزارش به استاندار.
تهيه برنامه و اجراي ارشيابي سالانه كاركنان استانداري و واحدهاي تابعه و ارائه آن به استاندار جهت اتخاذ تصميم نهايي.
آموزش و توجيه ارزشيابي كنندگان در رابطه با اهداف و برنامه هاي ارزشيابي.
نظارت برحسن اجراي برنامه هاي ارزشيابي ادارت و مديران كل و ملحوظ داشتن دستورالعمل ها و ضوابط تعيين شده.
جمع آوري و تقديم اسامي كاركناني كه خدمتشان برجسته تشخيص داده مي شود همراه با شرح فعاليت ها و خدمات برجسته آنان بمنظور فراهم آوردن امكانات تشويق آنان براساس آئين نامه ها و ضوابط مربوط.
تهيه و تنظيم و نگهداري شناسنامه ارزشيابي مديران و كارشناسان محقق و متخصص و كاركناني كه خدمات آنان بر جسته تشخيص داده مي شود.
تهيه گزارش متضمن تجربه و تحليل ارزشيابي هاي بعمل آمده و نتيجه گيري از آنها و ارائه پيشنهادهاي اصلاحي جهت مقامات مافوق.
بازرسي و رسيدگي به امور ارجاعي از طرف استاندار.
تنظيم برنامه بازرسي موردي ودوره اي و اجراي آن را از طريق بازرسيهاي مالي و اداري.
انجام همكاريهاي لازم با گروههاي بازرسي و نهادهاي قانوني كشور بمنظور حسن انجام وظايف محوله و ايجاد هماهنگي در اين زمينه.
تنظيم گزارش از نتايج بازرسيهاي انجام شده و ارسال آن براي مراجع ذيربط.
رسيدگي به شكايات ارزشيابي شوندگان و تهيه گزارش جهت ارائه به شوراي ارزشيابي بمنظور صدور راي قطعي در موارد اختلاف.
دريافت و بررسي شكايات كتبي مراجعين از كاركنان و واحدهاي استانداري و ديگر ادارات و تهيه گزارش جهت مقامات مافوق.
برسي پيرامون صحت و يا سقم موارد مورد شكايت و پيگيري در اين زمينه جهت احقاق حق شاكي و صدور پاسخ كتبي بمنظور اطلاع شاكي از نتيجه رسيدگي به شكايات.
بررسي و پاسخگويي به مراجعات نهاد محترم رياست جمهور، سازمان بازررسي كل كشور، وزارت كشور و ديگر ارگانهاي مسئول در باب شكايات و خواسته هاي مردم.

اهداف و وظايف دفتر امور خانواده و بانوان

انجام مطالعات و تحقيقات لازم در خصوص وضعيت مسائل و مشكلات امور خانواده و بانوان در ابعاد زندگي فردي ، خانوادگي و اجتماعي و جهت دهي آنان به سوي سياست هاي كلان جمهوري اسلامي ايران.
ارتباط مستمر با دفتر امور بانوان حوزه وزارت كشور و اجراي خط مشي ها ، سياستها و دستورالعملهاي ابلاغي و ارائه گزارشهاي لازم در چارچوب وظايف محوله.
مطالعه و شناخت امکانات و تسهيلات مختلف فر هنگي ، اجتماعي ، اقتصادي استان وبرنامه ريزي جهت استفاده و بهره برداري امکانات مذکور .
مطالعه و بررسي قوانين و مقررات مربوط به زنان به منظور يافتن راه حل هاي مناسب براي رفع تنگناهاي اجتماعي ، فرهنگي و اقتصادي زنان.
مطالعه، بررسي و برنامه ريزي مناسب در جهت فراهم آوردن زمينه هاي لازم براي آموزش و بالا بردن سطح كارايي و دانش عمومي خانواده ها و بانوان باتوجه به مطالعه و بررسي و تدوين شيوه هاي سازماندهي خانواده ها و بانوان جهت مشاركت در فعاليت هاي فرهنگي ، اجتماعي و سياسي و تعقيب آنها .
برقراري ارتباط مستمر با دستگاه هاي اجرائي و سازمان ها و نهادهاي ذيربط استان در امور بانوان به منظور تبادل نظر و آگاهي از طرح ها و برنامه ها و ايجاد هماهنگي در جهت رفع مسائل و مشكلات زنان در استان.
دسته بندی: علوم انسانی » مدیریت

تعداد مشاهده: 2518 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 154

حجم فایل:2,422 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: