گزارش كارآموزي در ماشين سازي اراک

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش كارآموزي در ماشين سازي اراک در 48 صفحه ورد قابل ويرايش

فهرست

فصل اول

تاريخچه ، عملکرد و فعاليت ها 1…………………………..

ماشين سازي اراک……………….…………………… 1

گروه توليدي فلزي و سازه……………………………… 3

گروه توليدي ماشين و مونتاژ…………………………….. 4

گروه توليدي متالوژي…………………………………. 6

گروه نصب و راه اندازي……………………………….. 9

کنترل…………….……………………………….. 11

کنترل کيفيت……………….……...……………….. 13

کنترل مرغوبيت…………………......………………. 13

گروه خدمات فني و پشتيباني…………………………… 14

مجتمع آموزش 16…………….…….....………………..





فصل دوم

ساختار ، عملکرد وکاربرد20 ....................................... PLC

معرفي PLC 21…….……………………….…………

سخت افزار PLC 28…………….………………..……

مدول منبع تغذيه 29……………………………………..

واحد پردازش مرکزي32…………………………………

حافظه33......................................................................

ترمينال ورودي34.…….…………..……………………

ترمينال خروجي…………………………………….. 36

مدول ارتباط پروسسوري……………………………… 39

مدول رابط……….………………………………… 40

تصوير ورودي ها……………………………………. 42

تصوير خروجي ها…………………………………… 43

فلگ ها ، تايمر ها و شمارنده ها…….…………………… 44

انبارک يا آکومولاتور46…………..……………………..

واحد برنامه نويسي……..…………………………….. 46





فصل اول : تاريخچه



شركت ماشين سازي اراك

با اهداف پشتيباني از صنايع بنيادين،انجام پروژه هاي گوناگون و توليد فرآورده هاي متنوع صنعتي در سال1347 در زميني به مساحت 36 هكتار در جوار شهر اراك تأسيس و در سال 1351 به عنوان اولين هسته صنعت سنگين كشور مورد بهره برداري قرار گرفت.

اين شركت با قابليت و توانايي هاي علمي، فني و تخصصي در زمينه هاي طراحي، ساخت،نصب و راه اندازي تجهيزات پالايشگاهي، پتروشيمي، نيروگاهي و توليد ماشين آلات صنعتي به مثابه يك صنعت كارخانه ساز تاكنون پروژه هاي عظيم و ارزنده اي را با كيفيت بسيار مطلوب به اجرا در آورده است يا در دست اجرا دارد.اين مجتمع عظيم صنعتي با بهره مندي از حدود 3600 نفر نيروي متخصص و كار آزموده تنها مجموعه اي است كه تمامي امكانات و تجهيزات لازم در فرآيند توليد انواع محصولات صنعتي و اجراي پروژه هاي بزرگ ملي را به صورت يكجا در خود جاي داده است.



گروه توليدي فلزي و سازه

اين گروه با در اختيار داشتن حدود50000 متر مربع فضاي مسقف كارگاهي در زمينه توليد پل و سازه هاي فلزي، تجهيزات پروژه اي فعاليت مي نمايد. طراحي و ساخت انواع مخازن ذخيره سقف ثابت و سقف شناور در ظرفيت هاي مختلف، انواع مخازن تحت فشار كروي و استوانه اي (ثابت، سيار، زيرزميني) از توانايي هاي بالقوه گروه فلزي و سازه مي باشد،كه مطابق استانداردهاي جهاني و بالاترين ضرايب اطمينان و دقت قابل مقايسه با شركت هاي معتبر خارجي صورت مي گيرد. از ديگر توانمنديهاي اين گروه ساخت انواع ديگهاي بخار تا ظرفيت 70000 پوند در ساعت با فشارهاي مختلف، ديگهاي آب گرم،تجهيزات مورد استفاده در شركت ملي گاز از قبيل هيتر هاي غير مستقيم گاز دز ظرفيت هاي مختلف،فيلتر هاي گاز طبيعي، مبدلهاي حرارتي، اودورايزر، لانچر، ريسيور، فيلتر، اسكرابر، سپريتور،ريكاوري بويلر و… مي باشد.

گروه فلزي و سازه همچنين به طراحي و ساخت سازه هاي عظيم فلزي از قبيل آشيانه چند منظوره هواپيما،دريچه هاي هيدرومكانيكال سدها و نيروگاههاي آبي، دودكش هاي نيروگاهي،انواع پلها از قبيل راه آهن،پل قوسي،پل تير مشبك(روستايي)، پل پيش ساخته(بيلي)، پل خرپائي و پل كف فلزي پرداخته است.واحدهاي طراحي اين گروه با به كارگيري آخرين امكانات رايانه اي، نرم افزارهاي گوناگون و استفاده از استانداردهاي معتبر بين المللي از قبيل API, AASHTO, AD, DIN, B.S, ASME بزرگترين پروژه هاي صنعتي را طراحي نموده اند.



گروه توليدي ماشين و مونتاژ

اين گروه قابليتهاي متنوعي را در زمينه، ارائه خدمات ماشينكاري، ساخت و مونتاژ انواع قالبها و فيكسچر ها، طراحي و ساخت جرثقيل هاي هيدروليك، بوم، خشك كاميوني، موبايل و جرثقيل هاي ساختماني در 14 مدل درتناژهاي مختلف دارامي باشد.

علاوه براين ساخت قطعات صنعتي مورد نياز ساير كارخانجات توليدي، ساخت و مونتاژ انواع جعبه دنده ها و انجام سفارشاتي از قبيل ماشينكاري قطعات سنگ شكن، محور راه آهن، شير آلات مورد مصرف در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي، توربين هاي نيروگاههاي بادي، واحد هاي فرآورش نفت خام (M.O.T)، فلنج هاي تحت فشار، ميز ها و غلطكهاي كارخانجات نورد، قطعات دكلهاي حفاري، تجهيزات مورد استفاده در صنعت قند از قبيل سيستم ديفيوزر، تفاله خشك كن و … ، ساخت ماشين آلات واحد خنك كنندة شمش كارخانجات فولاد،طراحي و ساخت تجهيزات استخراج معادل ذغال سنگ و سنگ آهن شامل:فيدر، كانوير، واكنهاي معادن، وينچ،الواتور و انواع جكها در اين گروه انجام گرفته است.همچنين طراحي و ساخت انواع كوره هاي صنعتي توليد فولاد براي اولين بار در ايران همچون پروژه كوره هاي عمليات حرارتي تا ظرفيت 200 تن فولاد سازي اسفراين و كوره هاي واگني 60 تني طرح توسعة آهنگري و كوره VODC، طرح توسعه ريخته گري كارخانه ماشين سازي اراك، طراحي و ساخت قالبهاي لغزنده و گام به گام بتون ريزي مورد استفاده در پوژه هاي سد سازي و نيز انواع،شير آلات پروانه اي و هاول بانگر سدها از قبيل سد شهيد يعقوبي و بسياري محصولات ديگر نمايانگر توان و قابليتهاي ممتاز اين گروه مي باشد.



گروه توليدي متالوژي

اين گروه توليدي متشكل از 3 كارگاه عمده:

1) ذوب و ريخته گري

2) آهنگري

3) گلوله زني

كه با برخورداري از 500 نفر نيروي ماهر و متخصص و دارا بودن تجهيزات و ماشين آلات پيشرفته در زمينه ذوب و ريخته گري و پرسها و چكشهاي آهنگري منحصر به فرد خود و همچنين تجهيزات عمليات حرارتي پيشرفته در زمينه توليد انواع قطعات ريخته گري، قطعات آهنگري، گلوله هاي فولادي با خواص ضد سايشي، تهيه قطعات و شمشهاي فولادي با سطح مقطع دايره تا قطر530 ميليمتر و سطح مقطع چهار گوش تا ضلع 600 ميليمتر،محور ها و رينگ هاي فولادي، فلنجهاي تحت فشار،قطعات خودرو، محور و بانداژ راه آهن، غلطكها، بلوكهاي فولادي،بوش و سيلندر در ابعاد مختلف فعاليت مي نمايد و قادر است همه نوع آلياژ اعم از فولادهاي كربني و آلياژي و چدن هاي آلياژي را بر اساس استانداردهاي شناخته شدةبين المللي مانند DIN و ASTM و … مطابق نظر سفارش دهندگان توليد نمايد.

در اين گروه به منظور توليد فولادهاي گاززدائي شده، افزايش درجه خلوص، بهبود خواص مكانيكي و نيز تهيه فولادهاي ضد زنگ از سيستم پيشرفته VODC ريخته گري در خلاء استفاده مي شود.





گروه نصب و راه اندازي

اين گروه با بهره مندي از كادر متخصص و مجهز توانسته است در مقياس بسيار وسيعي نسبت به نصب و راه اندازي پروژه هاي پر اهميت و استراتژيك نظير پلهاي عظيم راه آهن بافق،بندر عباس، پل پاكستان، پلهاي ديگر و آشيانة چند منظوره هواپيماهاي بوئينگ747 ، مخازن سقف ثابت و سقف شناور در اكثر پالايشگاهها و مجتمع هاي پتروشيمي.از قبيل مخزن ذخيره 000/330/1 بشكه اي پالايشگاه اصفهان و 000/000/1 بشكه اي خارك و … ، مخازن كروي پتروشيمي اصفهان، تبريز و پالايشگاه هشتم بندر عباس و … اقدام نمايد.

در اين رابطه نصب تجهيزات پروژةآروماتيك پتروشيمي اصفهان واحد هاي H, M,T) (پالايشگاه هشتم بندر عباس از مواردي است كه توان تكنولوژيكي اين مجموعه را به نمايش مي گذارد.

در جمهوري اسلامي ايران هيچ مجتمع پالايشگاهي، پتروشيميائي و يا صنايع گازي را نمي توان يافت كرد كه اين گروه در نصب و راه اندازي آن سهيم نباشد.پروژه عظيم نصب و راه اندازي ماشين آلات و تجهيزات كارخانة نورد سنگين كاويان اهواز با حضور فعال گروه نصب ماشين سازي اراك در حومةشهر اهواز به اجرا در آمده است.

اين گروه در راه اندازي كارخانه آلومينيوم المهدي بندر عباس،آذر آب اراك. نساجي بروجرد، فولاد آلياژي يزد و قند دزفول حضوري فعال داشته و از جمله پروژه هاي برجسته اي كه اجرا نموده نصب دودكش 220 متري نيروگاه شهيد رجائي قزوين مي باشد.

كارگاههاي اين گروه در محل نصب و راه اندازي پروژه ها بر پا شده و پس از تكميل طرح به كار خود خاتمه مي دهند.

گروه نصب و راه اندازي در خلال عمليات خود از انواع مختلف روشهاي جوشكاري نظير استيلن، آرگون، قوس الكتريكي،دستگاههاي آزمايشات غير مخرب و … مطابق آخرين استانداردهاي بين المللي استفاده مي نمايد.





فصل دوم : ساختارPLC



PLC ازعبارتprogrammmable Logic Controler به معناي كنترل كننده منطقي قابل برنامه ريزي گرفته شده است.P LC، كنترل كننده اي نرم افزاري است كه در قسمت ورودي، اطلاعاتي را به صورت باينري دريافت و آنها را طبق برنامه اي كه در حافظه اش ذخيره شده پردازش مي نمايد و نتيجه عمليات را نيز از قسمت خروجي به صورت فرمانهايي به گيرنده ها و اجرا كننده هاي فرمان (Actuators) ارسال مي كند.

به عبارت ديگر PLC عبارت از يك كنترل كننده منطقي است كه مي توان كنترل را توسط برنامه براي آن تعريف نمود و در صورت نياز، به راحتي آن را تغيير داد.

وظيفه PLC قبلاً بر عهده مدارهاي فرمان رله اي بود كه استفاده از آنها در محيطهاي صنعتي جديد منسوخ گرديده است.اولين اشكالي كه در اين مدارها ظاهر مي شود آن است كه با افزايش تعداد رله ها حجم و وزن مدار فرمان، بسيار بزرگ شده، همچنين موجب افزايش قيمت آن مي گردد.براي رفع اين اشكال، مدارهاي فرمان الكترونيكي ساخته شدند ولي با وجود اين، هنگامي كه تغييري در روند يا عملكرد ماشين صورت مي گيرد مثلاًدر يك دستگاه پرس، ابعاد، وزن، سختي و زمان قرار گرفتن قطعه زير بازوي پرس تغيير مي كند، لازم است تغييرات بسياري در سخت افزار سيستم كنترل داده شود.به عبارت ديگر اتصالات و عناصر مدار فرمان بايد تغيير كند.

با استفاده از PLC تغيير در روند توليد يا عملكرد ماشين به آساني صورت مي پذيرد، زيرا ديگر لازم نيست سيم كشي ها (Wiring) و سخت افزار سيستم كنترل تغيير كند و تنها كافي است چند سطر برنامه نوشت و به PLC ارسال كرد تا كنترل مورد نظر تحقق يابد.

ازطرف ديگر قدرت PLC در انجام عمليات منطقي، محاسباتي، مقايسه اي و نگهداري اطلاعات به مراتب بيشتر از تابلوهاي فرمان معمولي است.P LC به طراحان سيستم هاي كنترل اين امكان را مي دهد كه آنچه را در ذهن دارند در اسرع وقت بيازمايند و به ارتقاي محصول خود بينديشند، كاري گه در سيستم مستلزم صرف هاي قديمي هزينه و به خصوص زمان است و نياز به زمان، گاهي باعث مي شود كه ايده مورد نظر هيچ گاه به مرحله عمل درنيايد.

هر كس كه با مدارهاي فرمان الكتريكي رله اي كار كرده باشد به خوبي مي داند كه پس از طراحي يك تابلوي فرمان، چنانچه نكته اي از قتم افتاده باشد، مشكلات مختلفي ظهور نموده، هزينه ها و اتلاف وقت بسياري را به دنبال خواهد داشت.به علاوه گاهي افزايش و كاهش چند قطعه در تابلوي فرمان به دلايل مختلف مانند محدوديت فضا، عملاً غير ممكن و يا مستلزم انجام سيم كشي هاي مجدد و پر هزينه مي باشد.

اكنون براي توجه بيشتر به تفاوتها و مزاياي PLC نسبت به مدارات فرمان رله اي، مزاياي مهمPLC را نسبت به مدارات ياد شده بر مي شماريم.

1) استفاده از PLC موجب كاهش حجم تابلوي فرمان مي گردد.

2) استفاده از PLC مخصوصاًدر فرآيندهاي عظيم موجب صرفه جوي قابل توجهي در هزينه،لوازم و قطعات مي گردد.



تصوير ورودي ها (PII)

قبل از اجراي برنامه،C PU وضعيت تمام ورودي ها را بررسي و در قسمتي از حافظه به نام PII نگهداري مي نمايد. جز در مورد استثنايي و تنها در بعضي از انواعPLC، غالباًدر حين اجراي برنامه،C PU به ورودي ها مراجعه نمي كند بلكه براي اطلاع از وضعيت هر ورودي به سلول مورد نظر در PII رجع مي كند.در برخي موارد اين قسمت از حافظه، (Input Image Table) IIT نيز خوانده مي شود.



تصوير خروجي ها (PIO)

هرگاه در حين اجراي برنامه يك مقدار خروجي بدست آيد، در اين قسمت از حافظه نگهداري مي شود. جز در موارد استثنايي و تنها در برخي از انواع PLC ، غالباً در حين اجراي برنامه، CPU به خروجي ها مراجعه نمي كند بلكه براي ثبت آخرين وضعيت هر خروجي به سلول مورد نظر در PLO رجوع مي كند و در پايان اجرا ي برنامه،آخرين وضعيت خروجي ها از PLO به خروجي هاي فيزيكي منتقل مي گردند.در برخي موارد اين قسمت از حافظه را Output Image Table) OIT) نيز مي گويند.



فلگ ها ، تايمر ها و شمارنده ها

هر CPU جهت اجراي برنامه هاي كنترلي از تعدادي تايمر، فلگ و شمارنده استفاده مي كند.فلگ ها محل هايي از حافظه اند كه جهت نگهداري وضعيت برخي نتايج و يا خروجي ها استفاده مي شوند.جهت شمارش از شمارنده و براي زمان سنجي از تايمر استفاده مي گردد. فلگ ها، تايمرها و شمارنده ها را از لحاظ پايداري و حفظ اطلاعات ذخيره شده مي توان به دو دسته كلي تقسيم نمود.

1)پايدار(Retentive) به آن دسته از فلگ ها،تايمر ها و شمارنده هايي اطلاق مي گردد كه در صورت قطع جريان الكتريكي(منبع تغذيه) اطلاعات خود را از دست ندهند.

2)ناپايدار (Non-Retentive) اين دسته بر خلاف عناصر پايدار، در صورت قطع جريان الكتريكي تغذيه، اطلاعات خود را از دست مي دهند. تعداد فلگ ها، تايمر ها و شمارنده ها در PLC هاي مختلف متفاوت مي باشد اما تقريباً در تمامي موارد قاعده اي كلي جهت تشخيص عناصر پايدار و ناپايدار وجود دارد.

فرض كنيد كه در يك نوع PLC خاص تعداد فلگ ها، تايمر ها و شمارنده ها به ترتيب p,n,m باشد تعداد عناصر پايدار و ناپايدار با يكديگر برابر است. بنابراين تعداد اين عناصر به ترتيب /2 ,n/2, m/2 Pمي باشد.المان هايي كه شمارنده آنها از مقادير نصف يعني p/2,n/2,m/2 كوچكتر باشد پايدار و بقيه، عناصر ناپايدار هستند. به طوركلي مي توان گفت كه نيمه اول اين عناصر، پايدار و نيمه دوم ناپايدار مي باشد.

فرض كنيد كه در يك نوع PLC ،16 شمارنده (C0-C15) تعريف شده باشد بنابر قاعده مذكور شمارنده هاي C0-C7 همگي پايدار و شمارنده هاي C8-C15 ناپايدار مي باشند.



انبارك يا آكومولاتور(ACCUM)

انبارك يا آكومولاتور يك ثبات منطقي است كه جهت بارگذاري يا به عبارت ديگر لود نمودن اطلاعات استفاده مي گردد. از اين ثبات جهت بار گذاري اعداد ثابت در تايمر ها، شمارنده ها، مقايسه گرها و … استفاده مي شود.

دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 1854 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 48

حجم فایل:253 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: